timi xalkou

Νέο υψηλό στην τιμή του χαλκού, μετά τις δηλώσεις Πάουελ

by Theofanis Ineglis
0 comment

Ο χαλκός καταγράφει άνοδο, αγγίζοντας τα επίπεδα που δεν είχαμε δει για περισσότερο από ένα χρόνο. Οι δηλώσεις του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, για την πιθανή μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ έχουν δώσει ώθηση στην αγορά του χαλκού.

Ο χαλκός σημείωσε άνοδο για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου, αγγίζοντας τα 9.380 δολάρια τον τόνο. Το σημαντικό αυτό άλμα των τιμών οφείλεται, εκτός από τις δηλώσεις του προέδρου της Fed και σε δείκτη της κινεζικής μεταποίησης που ήταν καλύτερος από τις προβλέψεις.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε πρόσφατα ότι θα ήταν σκόπιμο να αρχίσει η μείωση του κόστους δανεισμού “κάποια στιγμή φέτος”. Αυτή η δήλωση έχει οδηγήσει σε ανακατάταξη των προσδοκιών της αγοράς για το πότε θα ξεκινήσουν οι μειώσεις των επιτοκίων από την Fed.

Ο χαλκός έχει σημειώσει ράλι 15% από το χαμηλό του φετινού έτους τον Φεβρουάριο. Τα κέρδη του χαλκού ενισχύονται επίσης από τις ανησυχίες για την προσφορά. Τα κινεζικά χυτήρια, που παράγουν περισσότερο από το ήμισυ του ραφιναρισμένου χαλκού στον κόσμο, εξετάζουν την εφαρμογή μιας κοινής μείωσης της παραγωγής. Μια μετοχή που θα μπουσατε να δείτε, είναι η Southern Copper Corp (είναι μια εταιρεία εξόρυξης χαλκού που ιδρύθηκε το 1952 και δίνει πολύ καλό μέρισμα). Μπορείς να την βρεις στην freedom24.com ως SCCO.US. (Πάρε Δώρο μια μετοχή έως και 700$, ανοίξεις λογαριασμό από εδώ)

Τα στοιχεία για τις μη αγροτικές μισθοδοσίες στις ΗΠΑ θα δημοσιευθούν την Παρασκευή και ενδεχομένως θα ενισχύσουν τις προσδοκίες για το πότε η Fed θα στραφεί σε μειώσεις επιτοκίων.

Ο χαλκός είναι ένας σημαντικός δείκτης για την οικονομία, καθώς χρησιμοποιείται ευρέως σε διάφορους τομείς, όπως η κατασκευή και η ηλεκτρονική. Οι αυξανόμενες τιμές του χαλκού μπορεί να επηρεάσουν διάφορες βιομηχανίες και την οικονομία γενικότερα.

Στην Κίνα, που είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής χαλκού στον κόσμο, οι αυξανόμενες τιμές του χαλκού ενδέχεται να έχουν σημαντικές συνέπειες. Τα κινεζικά χυτήρια εξετάζουν ήδη τη μείωση της παραγωγής λόγω της αυξημένης τιμής του χαλκού.

Οι τιμές του χαλκού έχουν φτάσει σε νέα υψηλά επίπεδα, με την αγορά να παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην πολιτική της Fed και την κατάσταση της προσφοράς. Θα πρέπει να παρακολουθούμε στενά τις επόμενες εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους στην οικονομία.

Related Posts