bitcoin sec

Οι 3 Υποσχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ για το Bitcoin

by Theofanis Ineglis
0 comment

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει προκαλέσει νέες συζητήσεις στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων με τις πρόσφατες δηλώσεις του. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι μια νίκη των Δημοκρατικών στις επερχόμενες εκλογές θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική για το Bitcoin. Αυτή η τοποθέτηση έχει φέρει στο προσκήνιο τη σχέση μεταξύ πολιτικής και ψηφιακών νομισμάτων, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Το άρθρο θα εξετάσει τις υποσχέσεις του Τραμπ σχετικά με το Bitcoin και πώς αυτές διαμορφώνουν τη στάση του απέναντι στα κρυπτονομίσματα. Επίσης, θα αναλύσει τις αντιδράσεις της κρυπτο-κοινότητας σε αυτές τις δηλώσεις. Τέλος, θα συνοψίσει τις πιθανές επιπτώσεις αυτής της πολιτικής ρητορικής στο μέλλον των ψηφιακών νομισμάτων.

Υποσχέσεις Τραμπ για το Bitcoin

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αλλάξει στάση απέναντι στα κρυπτονομίσματα, υιοθετώντας μια πιο θετική προσέγγιση. Σε πρόσφατη ομιλία του στο συνέδριο Bitcoin στο Νάσβιλ, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ παρουσίασε το σχέδιό του για να καταστήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες παγκόσμια δύναμη στον τομέα των κρυπτονομισμάτων.

  1. Διατήρηση κυβερνητικών αποθεμάτων: Ο Τραμπ δεσμεύτηκε να διατηρήσει το 100% των Bitcoin που κατέχει η αμερικανική κυβέρνηση. Υποσχέθηκε να μην πουλήσει ποτέ αυτά τα αποθέματα και να τα αναγορεύσει σε “σκληρό πυρήνα των εθνικών στρατηγικών αποθεμάτων”. Αυτή η κίνηση αποσκοπεί στο να ενισχύσει τη θέση των ΗΠΑ στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.
  2. Δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου: Ο πρώην πρόεδρος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συστήσει ένα προεδρικό συμβούλιο για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης. Αυτό το όργανο θα έχει ως στόχο να παρέχει εξειδικευμένες συμβουλές και να διαμορφώσει πολιτικές φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα.
  3. Φιλική νομοθεσία: Ο Τραμπ υποσχέθηκε να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό ρυθμιστικό περιβάλλον για τα κρυπτονομίσματα. Δήλωσε χαρακτηριστικά: “Θα έχουμε κανονισμούς, αλλά από τώρα και στο εξής, οι κανόνες θα γράφονται από ανθρώπους που αγαπούν τα κρυπτονομίσματα”. Επιπλέον, δεσμεύτηκε να απολύσει τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Γκάρι Γκένσλερ, την πρώτη μέρα της θητείας του, με στόχο να στραφεί σε ρυθμιστικές αρχές πιο φιλικές προς την κρυπτογράφηση. Με 15% θα φορολογούνται τα κέρδη από το Bitcoin στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ υπέρ των κρυπτονομισμάτων έχουν προκαλέσει ενθουσιασμό στην κοινότητα. Στο συνέδριο Bitcoin 2024 στο Νάσβιλ, το πλήθος αντέδρασε με ζητωκραυγές όταν ο Τραμπ υποσχέθηκε να απολύσει τον Γκάρι Γκένσλερ, τον επικεφαλής της SEC. Επιπλέον, αρκετές προσωπικότητες του χώρου, συμπεριλαμβανομένου του Έλον Μασκ, έχουν ταχθεί υπέρ του Τραμπ.

Η υποστήριξη του Τραμπ προς τα κρυπτονομίσματα έχει αποφέρει σημαντικά οφέλη για την προεκλογική του εκστρατεία. Το πρώτο τρίμηνο του έτους, η καμπάνια του συγκέντρωσε το ισοδύναμο των τριών εκατομμυρίων δολαρίων σε κρυπτονομίσματα, κυρίως Bitcoin και Ether. Επιπλέον, ο Τραμπ ανέφερε ότι στους δύο μήνες από τότε που επέτρεψε τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, έλαβε 25 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές. Τα πιο υποσχόμενα AI Crypto Coins για αυτό το Bull Run.

Η στάση του Τραμπ απέναντι στα κρυπτονομίσματα τον διαφοροποιεί από άλλους υποψηφίους. Σύμφωνα με έρευνα του “Crypto Council for Innovation”, το 51% των κατόχων κρυπτονομισμάτων ήταν έτοιμοι να ψηφίσουν τον Τραμπ. Αντίθετα, ο Τραμπ επέκρινε την Κάμαλα Χάρις, χαρακτηρίζοντάς την ως “τρελή της ριζοσπαστικής αριστεράς” που τάσσεται εναντίον των κρυπτονομισμάτων.

Η μεταστροφή του Τραμπ υπέρ των κρυπτονομισμάτων έχει μια σημαντική επίδραση στο πολιτικό σκηνικό και στην κοινότητα του Bitcoin. Οι υποσχέσεις του για διατήρηση κυβερνητικών αποθεμάτων, δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου και φιλική νομοθεσία δείχνουν μια σαφή στρατηγική να προσελκύσει υποστηρικτές των ψηφιακών νομισμάτων. Αυτή η στάση τον διαφοροποιεί από άλλους υποψηφίους και φαίνεται να αποδίδει καρπούς, με σημαντικές δωρεές σε κρυπτονομίσματα για την καμπάνια του.

Το μέλλον θα δείξει αν αυτή η ρητορική θα μεταφραστεί σε πραγματική πολιτική αν ο Τραμπ επανεκλεγεί. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι τα κρυπτονομίσματα αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία στην πολιτική ατζέντα. Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές στο ρυθμιστικό περιβάλλον των ΗΠΑ για τα ψηφιακά νομίσματα, με πιθανές επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Bybit ή Binance: Ποιο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων είναι καλύτερο;

Related Posts